Co je to Star Citizen?

Ambiciózní počítačová hra

Star Citizen je MMO sci-fi “vesmírný simulátor” vyvíjený společností Cloud Imperium Games pod vedením známého vývojáře jménem Chris Roberts, který před mnoha lety vytvořil slavnou sérii Wing Commander a podílel se i na vývoji hry Freelancer.

Star Citizen se proslavil především svou crowdfundingovou kampaní, která předčila všechna očekávání. Během této kampaně se na vývoj hry doposud vybralo 269 miliónů dolarů! Tímto se Star Citizen stal největším projektem ve světe počítačových her, který je financován komunitou. Veškeré tyto peníze jdou přímo na vývoj samotné hry. Komunita má aktuálně více než 2,5 milionu hráčů.

Původně měl být Star Citizen hrou s kampaní pro jednoho hráče s omezenou možností hry pro více hráčů. Díky výše zmíněným výsledkům financování se však Chris Roberts rozhodl posunout celý projekt na úplně jinou úroveň. Cílem hry je nyní kromě propracované single player kampaně také samostatná sandbox MMORPG hra neuvěřitelných možností.


Všechny obrázky na tomto webu jsou screenshoty od hráču!


Epické bitvy ve vesmíru i FPS

S více než stovkou vesmírných lodí nabízí Star Citizen opravdu intenzivní vesmírné bitvy. Tak rozsáhlé a propracované bitvy v současnosti žádná jiná hra nenabízí. Každá loď má své jedinečné vlastnosti, výhody a nevýhody. Důležitou součástí bude také vylepšování zbraní, funkčních komponent, ale také kosmetické úpravy interiéru i exteriéru vaší vesmírné lodi.

Star Citizen nevynechává žádné herní zážitky. FPS je stejně důležitou součástí hry stejně jako vesmírné souboje! Ano, tahle hra je i plnohodnotnou střílečkou z pohledu první osoby. Už nyní obsahuje hra opravdu hodně druhů střelných i energetických zbraní. Máme tady třeba pistole, laserové pušky, sniperky a třeba také raketomet, který dokáže sestřelit menší vesmírnou loď.

Hra obsahuje různé druhy soubojů, které se můžou navzájem kombinovat:

  • Souboj lodí ve vesmíru
  • Souboj lodí v atmosféře planety, nebo měsíce
  • Pozemní bitvy se vším co k tomu patří(letadla, tanky, pěchota)
  • Souboje uvnitř budov
  • Přestřelky uvnitř středních a větších vesmírných lodí
  • FPS přestřelky v otevřeném kosmu
  • Kombinace všech těchto možností

Vesmír bez omezení

Star Citizen má v plánu vybudovat stovku solárních systémů. Každý systém bude jiný, některé budou mimozemské, jiné pod nadvládou lidí, další neobydlené atd.. Ve hře bude opravdu mnoho profesí, aby každý mohl dělat to, co ho baví. Vývojáři kladou velký důraz na realistické měřítko vzdáleností. Jedna jediná planeta je tedy obrovská herní plocha, která velikostí překoná většinu dnešních herních titulů. Takových planet tam bude stovky (a to nepočítám měsíce kterých bude ještě víc)! Jedná se tedy o naprosto největší herní mapu na světě. Vesmírnou mapu hry Star Citizen můžete prozkoumat zde: https://robertsspaceindustries.com/starmap.

Jedna hra, mnoho zážitků

Star Citizen byl navržen tak, aby si v něm každý našel to svoje. Jedná se o plnohodnotný virtuální sci-fi svět pro všechny typy hráčů: příležitostné, hardcore, pro samotáře, multiplayer, PvE, PvP a RP. Svůj čas můžete ve hře trávit na pevnině, ve vzduchu, ve vesmíru, usadit se, kočovat, nebo klidně pracovat ve městě v kanceláři.

Je tady pouze jeden limit: Vaše fantazie. Hra je navržena a vytvářena týmem vášnivých lidí, kteří ji vytváří nejen pro nás. Cituji jednoho z vývojářů: “Hru vytváříme také pro sebe, je to ta hra, o které jsme vždycky snili a kterou sami chceme hrát”.

Hra se přizpůsobí vašemu stylu a ne naopak. Nemáte rádi vesmírné lodě? Nevadí. Ve hře je spoustu zábavy a činností, které se dají provádět i bez lodi. Na jinou planetu nebo měsíc se dostanete hromadnou dopravou, nebo si zaplatíte přesun taxíkem, který bude pilotovat nějaký jiný hráč kvůli výdělku.

Máte rádi příběhy? Společně se Star Citizen je vyvíjena singleplayer hra Squadron 42, která nabízí bohatý, propracovaný a detailní svět, ve kterém má právo na život něco více než jen lidstvo. Je jen na vás abyste objevili všechna tajemství tohoto vesmíru. Jedná se o detailní a propracovaný příběh plný vyprávění a překvapení ve světě Star Citizen. Bez ohledu na vaše zájmy, Star Citizen má určitě něco co uspokojí vaše očekávání.

Star Citizen hra bez bariér

Nenajdete tady žádné úrovně, talenty na odemknutí, nebo dovednostní body, které se různě přesouvají ani žádný hlavní příběh. Jediný příběh v této hře je ten váš (dějovou linku najdete v single player hře Squadron 42). V tomto světě si můžete dělat co chcete, kde chcete, jak chcete a kdy chcete. Zde jste svým vlastním pánem a jediné na čem záleží je vaše vlastní zručnost a zkušenost ve hře (skill). Tohle není žádný pay-to-win, zde záleží jen na vašich dovednostech. Třeba vlastnit největší loď rozhodně automaticky neznamená mít převahu nad ostatními.

Dokonalý zážitek díky špičkové technologii

Star Citizen je detailně propracovaná hra s neuvěřitelně živou zvukovou stopou a dechberoucí grafikou. Díky kompatibilitě VR (virtuální realita), VOIP (přenos hlasu přes internet) a FOIP (přenost výrazu vaší tváře pomocí kamery) si můžete užít nejnovější herní technologie a naplno se ponořit do tohoto mimořádně dynamického světa.

Varování! Chris Roberts má jasno: “Star Citizen bude hrou exkluzivně pro PC, na herních konzolích tuto hru nenajdete”. Technologie, na kterých stojí vývoj této hry jsou prostě příliš náročné na to, aby běželi na konzolích. Vesmír Star Citizenu se neustále rozrůstá a mění, takže je nemožné neustále přizpůsobovat hratelnost pro jiné herní systémy, aniž by byly ohroženy ambice tohoto mega projektu. Má to i výhody – nebudou potřeba žádné kompromisy, takže hratelnost nebude nijak omezována.

Transparentní vývoj

Žádná AAA hra ještě nikdy neodkryla své zákulisí tak jako Star CItizen. Zatímco drtivá většina vývojářů začne svou hru progaovat až po ukončení alfa verze, Star Citizen na to jde úplně naopak. Vývojáři umožňují hráčům sledovat vývoj od A až po Z se všemi problémy i úspěchy. Toto schéma má spoustu výhod, protože hráči můžou přímo ovlivnit vývoj samotné hry. Pokud je něco ve hře špatně, hráči se ozvou a vývojáři danou oblast hry přepracují. Jedná se skvělou zpětnou vazbu a i Ty můžeš přispět k vývoji této úžasné hry.

Aktuální stav vývoje

Vývoj hry Star Citizen se momentálně nachází ve fázi Alfa a testování je otevřené i pro veřejnost. Fáze Alfa znamená, že hra ještě není ani zdaleka hotová a může se v ní ještě hodně věcí změnit. I přes to všechno je už teď hra celkem hratelná. Vůbec nejlepší na alfa testování je ta nádherná grafika a naprosto neuvěřitelný svět, jehož skutečnou velikost si opravdu uvědomíte až ve hře. Až budete na jedné z mnoha základen měsíce nějaké planety, která má další tři měsíce a je ve slunečním systému kde je takových měsíců třeba dvacet určitě pochopíte skutečný rozměr tohoto světa.

Jak si zahrát a zapojit se do vývoje už dnes

Nějakou dobu bude trvat než Star Citizen vyjde, bohužel to vypadá spíše na roky, než měsíce. Pokud si chceš hru zahrát už teď, tak stačí když přispěješ na vývoj hry, stejně jako už to udělalo 2,5 milionu hráčů. Výhodou je, že peníze které přispěješ jdou přímo na vývoj samotné hry a díky tobě tak bude hra ještě lepší! Doporučuji koupit startovací balíček AURORA MR STAR CITIZEN SQUADRON 42 COMBO. Tento balíček obsahuje i single player hru Squadron 42.

Dostaneš ZDARMA 5000 herních kreditů pokud při registraci uvedeš tento referral kód STAR-X465-NM4X. Pro získání kreditů ZDARMA není potřeba žádný nákup, stačí zadat kód při registraci a je to. Link na registraci: https://robertsspaceindustries.com.

Návod na registraci,výběr lodi, referral kód a 5000 UEC ZDARMA

Pro podrobnější informace o registraci, eshopu a 5000 UEC klikni na odkaz níže: